De 4 stadier i et forhold

Som samfund er vi besatte med at bryde ting ned i små bidder, så det er nemmere at holde styr på tingene. Vi vil gerne have vores følelser sat i bås, så de nemt kan analyseres.

Vi vil gerne kunne se hvornår vi går fra det ene skridt til det næste, da det jo giver en følelse af fremdrift og kontrol. Vi kommer med andre ord nærmere på vores mål.

Når det kommer til dating, så er der også en række skridt man skal igennem. Man møder ikke bare en tilfældig og 1, 2, 3 bum så er man gift, nej der er mange små skridt undervejs.

Der er mange måder at dele hele dating processen op I små steps, og mange eksperter har været ude og snakke om deres version. Her er vores bud på en liste af fire skridt, så du kan komme godt igang med eventyret!

1. En gnist bliver tændt

Typisk set møder man folk gennem sociale eller professionelle netværker. Måske bor dig og en mulig partner I den samme by og kender nogle af de samme mennesker. Måske overlapper dit privatliv og dit arbejde, eller måske er den mulige partner en ven af en ven.

Det kan være man ser ham eller hende til en fest og ser deres navne flyde rundt på de sociale medier, uden at man er tæt på dem. Man er måske interesseret og vil gerne bruge mere tid med personen, og så finder man på alle mulige undskyldninger for at få det til at ske.

Alt er overfladisk I dette stadie. Det kan være I snakker om trivielle ting som nyheder, venner, arbejde, skole osv. Her er det vigtigt at grave lidt ned og se, om man rent faktisk har nogle af de samme meninger og interesser. Så stil massere af spørgsmål, så kommer I også tættere på hinanden!

Du vil måske mærke adrenalinen pumpe, dopamin vil flyve rundt I kroppen på dig når du tænker på personen. Ikke det helt store romantiske fyrværkeri endnu, men gnisten er blevet tændt, så måske skal personen nu inviteres ud!

2. Man knyttes til personen

Ifølge en ny undersøgelse, så er menneskers følelse af at høre til hos andre lige så vigtige som deres frihed og selvtillid. Vi er sociale dyr og har brug for nærkontakt med andre mennesker for at trives.

Du har måske allerede opdaget at du har meget tilfælles med din potentielle partner. I har måske samme verdensbillede, jeres planer for de næste par år er ens, eller I smiler af de samme ting.

I stedet for bare at mødes hist og her tilfældigt, så er I nu komme til det punkt hvor I aftaler af mødes oftere. I mødes selvfølgelig også stadig til gruppe begivenheder, men putter også noget energi I at få set hinanden privat.

Nu er I ved at udvikle den der vigtige kemi vi alle kender. Når I er sammen så ræser nerverne, dopamin og serotonin flyver rundt I knolden på jer begge, det er jeres glædeshormoner. Kærlighedshormonet Oxytocin begynder nu også at fræse rundt I blodet på jer.

Når I deler historier med hinanden vil I falde mere og mere I hak, og det er bare en fantastisk følelse!

3. Lyst bliver til kærlighed

Det er her dating virkelig begynder at blive godt. Det er I dette stadie at jeres lyst og interesse I hinanden bliver til vaskeægte kærlighed.

Her bliver din partner det sted hvor du finder tryghed og glæde, det er her du syntes personen er så fantastisk at du vil være sammen med ham eller hende hele tiden. Når du har en dårlig dag, så er der altid en skulder at læne sig op ad. Nu er I ikke længere bare dig og mig, men vi!

Når hvedebrødsdagene slutter, så starter det rigtige arbejde med forholdet. Nu skal man virkelig til at teste hinandens grænser, udvikle kompromisser, og findes ud af hvordan en hverdag sammen skal fungere optimalt for begge parter.

Det er også her mange par desværre slutter tingene, for når man er ude over den første rus af kærlighed og problemerne måske begynder at dukke op, så skal man virkelig holde tungen lige I munden for at mødes på midten og komme videre på en god måde sammen.

4. Ægte følelsesmæssig og fysisk intimitet er opnået

Det her er det ypperste man kan opnå I livet. Vi higer efter intimitet, berøring, validering osv. Ifølge en undersøgelse så er fysiske forhold anderledes på syv punkter end almindelige casual forhold.

Viden: I ved alt om hinanden, en masse personlige ting som dømme, frygte, historier, traumer, og mål. Og på trods af dette kan I STADIG lide hinanden.

Lid til hinanden: Mange af dine beslutninger er baseret på den lid du har sat til din partner, det er vigtigt at de er enige I de forskellige ting der bliver gjort og sagt. Der er mange kompromisser, men I ender altid et godt sted.

Beskyttelse: Du er dybt besat af at holde din partner sikker og beskyttet. Du vil gøre alt I din magt for at holde dem på sikker afstand af fare.

Tillid: Du kan nok mærke den her helt ned I maven. Når de tager på firmaudflugt, så er du ikke bekymret for hvad de laver. Du er ikke I tvivl om, at de har fortjent din tillid og nok skal holde fingrene fra ting de ikke må gøre.

Agtsomhed: Du er altid klar til at træde til, hvis der skulle blive brug for det. Er de glade, så deler du glæden, er de triste så støtter du dem og trøster, er der problemer så hjælper du.

Fællesskab: I er ikke længere dig og mig, I er blevet til et stærkt vi. Ikke længere seperate bankkonti måske, og alt bliver gjort som var I én samlet enhed.

Binde sig: I har helt tilknyttede og tæt forbundne, hvilket gør at I nu I fællesskan kan bygge en fremtid, hvor der er plads til begges behov.